Dramatúrgia: Salvador Torres, inspirat en l’espectacle Antaviana de Dagoll Dagom
Direcció: Salvador Torres
Ajudant de direcció: Josep Maria Cortada
Col·laboració en la direcció: Bel Bellvehí
Direcció i arranjaments musicals: Jordi Pous
Música: Anna Carné (violoncel, acordió), Ion Cortada (acordió, guitarra, veu), Jordi Pous (piano) i Gil Teixeira (percussió)
Coreografia: Arnau Vilarrasa
Producció: Núria Rodon, Pilar Solana

FINESTRES
Contes de Pere Calders

Després d’haver-vos convidat a ballar en el nostre darrer espectacle, ara voldríem explicar-vos contes.
Uns contes tan particulars com els d’en Pere Calders, plens d’una ironia precisa, d’una fantasia poètica, d’un realisme màgic i d’una “conya” tan nostrada que els fan fàcilment recognoscibles i, a la vegada, inimitables.
L’autor, del qual es compleixen enguany vint-i-cinc anys de la seva mort, prova de fugir amb la imaginació, la fantasia i l’humor dels seus contes, d’una realitat quotidiana que li sembla particularment trista. Es tracta d’un humor que és també reflexiu i gràcies al qual aconsegueix de penetrar profundament en les capes de l’ànima tot reflectint, en definitiva, la condició humana.

En uns moments en què la nostra “realitat quotidiana” ens pot semblar especialment trista o preocupant, no és una mala opció que ens n’allunyem, ni que només sigui per una estona, endinsant-nos en un territori irònic, divertit i fantasiós, on encara hi continuarem trobant una certa dosi d’absurditat.
Pere Calders, a través dels seus contes, fa ús del dret incontestable de l’autor, o de qualsevol de nosaltres, a somniar.
La gent de La Funcional Teatre hem decidit aquesta vegada convidar-vos a fer ús d’aquest dret, el dret a somniar, però també el dret a riure, el dret a fantasiejar… i, ¿per què no?, el dret a reconèixer-nos en l’absurd que tot sovint impregna la nostra quotidianitat.

Interpretació: Laia Alsina , Jaume Alsina, Ivette Baguer, Narcís Baguer, Sara Bartolomé, Josep Maria Benet, Magda Bosch, Gerard Carrion, Imma Carrión, Marc Casanovas, Josep Maria Cortada, Pilar Domínguez, Joan Fibla, Marta Figueras, Dolors Garde, Carme Gifre, Nina Jaume, Eric Jiménez, Felip Joana, Càndid Miró, Jaume Parés, Núria Rodon, Berta Sayeras, Adriana Sunet, Josep Antoni Tudela, Dolors Turu, Jaume Pujadas (veu gravada).

Dates:
Divendres 22 de novembre 2019, a les 9 del vespre
Dissabte 23 novembre 2019, a les 9 del vespre
Diumenge 24 novembre 2019, a les 6 de la tarda
Divendres 29 de novembre 2019, a les 9 del vespre
Dissabte 30 novembre 2019, a les 9 del vespre
Diumenge 1 desembre 2019, a les 6 de la tarda
Dijous 5 de desembre 2019, a les 9 del vespre
Divendres 6 de desembre 2019, a les 9 del vespre
Dissabte 7 de desembre 2019, a les 9 del vespre
Diumenge 8 de desembre 2019, a les 6 de la tarda